SVARBU - dėl užsakymų gausos pristatymo gali trukti iki 7 d.d.

Kava

Kava

Filtrai

Valyti visus
  • Paskirtis

  • Žemynai

  • Kaina

  • Kava

    Geriausia kava – ta, kuri yra skani

    Neturime nusistatymo, kad kažkur yra ta vienintelė, ypatinga ir nepakartojama kava. Meistriška auginimo, skrudinimo ir paruošimo konstrukcija gali pranokti visas nuogirdas ar nusistatymus apie vieną ar kitą kavą, jos rūšį. Net tinkamai paruošta robusta pranoksta netinkamai paruoštą aukščiausios kokybės arabikos pupelių espresso. O žymioji Gesha gali ilgam pripildyti veidą ir receptorius kartėliu, jei bus suskrudusi.

    Kaip žinoti, ką pasirinkti?

    Kavos skoniuose galioja tam tikros skonių charakteristikos, kurios priklauso nuo regionų, aplinkos sąlygų, kuriose auga kavamedis. Internetuose rasite šio reiškinio sąvoką: „coffee belt“. Tai geografinės zonos, kuriose auginami kavamedžiai.
    Kiekvienas regionas turi savitą skonio profilį. Pupelės iš Lotynų Amerikos turės šokolado, riešutų, karamelės natų. Kavos iš Azijos ir Okeanijos yra gerokai sunkesnės, žemiškesnės, šokoladiškesnės. Ryškiausiai išsiskiria Afrika. Kavos turi daug uogų, gėlių aromatų, saldumo.

    O jei aiškiau…

    Kava iš Lotynų Amerikos pasižymi tvirtu kūnu, lengva rūgštelė su lengva citrusų nata. Skonis – retai išsišokantis. Žodžiu – kavos klasika.

    Nors kava iš Centrinės Amerikos skiriasi nuo Pietų, tačiau jas jungia bendros skonių natos ir, aišku, tas pats žemynas. Kavos iš Gvatemalos, Kosta Rikos, Panamos ar Salvadoro yra gaivesnės nei Kolumbija, Brazilija ar Ekvadoras. Bet kiekvienos šalies pupa skiriasi savo auginimo sąlygomis, kas sukuria skirtingą skonio gylį bei natas.

    Brazilija: viena saugiausių kavų. Išsiskiria tuo, kad beveik neturi rūgštelės. Tai viena populiariausių pupų, nes primena pienišką šokoladą, lazdyno riešutus.

    Tad, kas nerizikuoja – geria Braziliją.

    Kolumbija: nors ir šliejas prie Brazilijos, bet turi bene tvirčiausią kūną, primena juodą šokoladą ir džiovintas uogas. Turi daugiau rūgštumo nei Brazilija, bet jis puikiai dera su lengvu saldumu.

    Gvatemala: ypatingai kompleksiška kava, kurios skonį suformavo vulkaninis dirvožemis. Skonyje dominuoja lengvumas, tamsi karamelė bei prinokę citrusai.

    Kosta Rika: precizika. Lengvas kūnas ir nepriekaištingas skonių balansas. Ką turėtumėte jausti? Priklauso, kurio ūkio pupas ragaujate. Ūkininkų noro eksperimentuoti dėka, vis dažniau mūsų puodelius pasiekia unikalūs skoniai ar net naujos pupelių rūšys.

    Salvadoras: puikiai subalansuotos (galima sakyti lietuviškos) kavos pupelės. Unikalus arabikos porūšis Pacas buvo atrastas lietuviškų šaknų turinio ūkininko kavos ūkyje. Pakamaros ir salvadorietiško burbono duetas lengvam ir saldžiam gurkšniui.

    Azija ir Okeanija išsiskiria savo tamsiu, tvirtu kūnu, egzotiškais poskoniais ir, aišku, istorija. Vis daugiau rūšinės kavos prasimuša į Europą ir atranda savo gerėjus. Jei simpatizuojate muskatui, egzotiniams vaiziams, dūmui, tabakui, pipirams – išbandykite Azijos ir Okeanijos kavas.

    Papua Naujoji Gvinėja: aliejų pilnas kūnas, sodrus skonis ir šviežias tabakas bei džiovintos slyvos. Aromatas – kartūs citrusai.

    Indonezija: dar radikalesnis pikantiškumas. Medis, dūmas, žemė, pipirai ir muskatas. Toli gražu ne kiekvienam. Bet tikrai kiekvienam derėtų paragauti.

    Afrika išsiskiria savo spalvomis ne tik pasaulio, bet ir kavos kultūriniame kontekste. Tai puošnios kavos, kurios labiau primena arbatą ar vaisius. O lengvumas neretai apsuka galvą.

    Etiopija: linksmieji skonių kalneliai. Nuo jazminų iki mėlynių, nuo obuolių iki cinamono, nuo tamsumos iki lengvo kūno ar arbatžolių. Tai kavos lopšys kuriame vis dar bujoja senosios tradicijos, pagarba kavai ir džiaugsmas.

    Ruanda: vargu ar prie šios kavos reikės deserto. Džemas, vyniškumas ir vaisiai – tai pagrindiniai šios šalies skonio profilio bruožai. Lengvas ir saldus pusryčių ar popiečio gurkšnis.

    Kenija: nors kava čia pradėta auginti neseniai (XIX a.), bet tai viena mėgstamiausių kavos gurmanų pupų. Nuo rūgščios iki saldžios, nuo pomidoro iki juodojo serbento, nuo kartumo iki šilko švelnumo tekstūros – visiški linksmybių kalneliai receptoriams ir uoslei.

    Aišku, kartais kelių rūšių pupelių blendas gali pranokti malonumo lūkesčius.

    Todėl deriname, uostome ir ragaujame skirtingus regionus ar arabikos porūšius viename puodelyje. Patariame, kuri kava geriausiai dera su pienu, cukrumi (ar be cukraus), su desertu arba su gera kompanija. Šviežiai skrudintos kavos galime pasiūlyti ir biurui ar kavos aparatams jums tinkama kaina.

    Tiekiame kavą pupelėmis arba maltą. Gera kaina, kuri užtikrina kokybę. Užsisakydami kavą internetu, pristatysime ją jums ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje. Į jūsų namus.
    Užsukite į mūsų kavinę paragauti šviežių naujienų, skrudintų Lietuvoje.

    Visas naujienas sužinosite mūsų socialiniuose tinkluose.

    Kava DUK
    Kokią kavą rinktis?

    Rinkitės pagal paruošimo būdą – jeigu plikote kavą puodelyje arba naudojate filtrines kavavires (Aeropress, V60, Chemex) rinkitės kavą iš „Plikoma kava” kategorijos. Jeigu ruošiate kavą su espresso aparatu – buitiniu ar profesionaliu, tuomet rinktiės iš tamsiau skrudintos „Espresso kava” kategorijos. Jei vis tiek dvejojate – pasinaudokite LiveChat funkcija – gyuvu pokalbiu su mūsų darbuotoju.

    Jeigu norite, kad kavos puodelyje kava atsiskleistų ir jaustumėte skonius – tinkamas malimas yra viena svarbiausių sąlygų. Kavos malimo rupumas priklauso nuo paruošimo būdo, dar tiksliau – vandens ir kavos sąveikos laiko: kuo trumpiau vanduo sąveikauja su kava, tuo smulkesnis malimas. Pavyzdžiui – ruošiant espresso kava ir vanduo sąveikauja vos apie 30 sekundžių, tad malimas turi būti smulkus. Jeigu ruošiate filtru – kava ir vanduo sąveikauja kelias minutes, tad rinkitės rupsesnį malimą. Plikant puodelyje – kava ir vanduo puodelyje neatskiriami, tad teisinga rinktis dar stambesnį malimą.

    Galite būti tikri, kad rinkdamiesi bet kurią kavą iš mūsų asortimento nesuklysite – visos kavos yra mūsų paskrudinamos, paragaujamos ir įvertinamos degustacijų metu prieš mums įsigyjant kavos žaliavą. Ieškantys mūsų naujienų – rinkitės iš pradiniame huracan.lt puslapyje esančių keturių naujai atvykusių kavų.

    Švarumas, saldumas ir maloni rūgštelė – esminiai kokybiškos kavos požymiai. Visgi, terroir lemia, kad šalių ir regionų kavos ir išsiskiria rūgštelės kiekiu. Tad ieškantys mažiau rūgštelės turėtų praleisti Afrikos regionų kavas. Mėgstantiems subtliią rūgštelę – tikėtina atras Salvadoro, Nikaragvos, Meksikos derlius. O mažiausiai rūgštelės mūsų asortimente turi Indonezijos ir Brazilijos kavos.

    Kartumas nėra kokybiškos kavos požymis. Priešingai – tai perskrudintos kavos požymis. Perskrudinama kava sąmoningai tam, kad būtų paslėptas kavos žaliavos trūkumai. Mūsų asortimento kavos nėra perskrudinamos. Pastebėtina, kad kartumas kavos puodelyje gali atsirasti ir dėl technologinių kavos paruošimo netobulumo – nevalomos espresso įrangos, per ilgos kavos ekstrakcijos ir pan.

    “Huracan Coffee” kortelė galioja tik mūsų fininėse kavinėse, jų adresas čia. Perkant internetu ši kortelė negalioja.