Į rūkuose skendinčią ant Kenijos kalno šlaito Kianderi kavos stotį, surinktas kavauoges gabena 900 smulkių ūkininkų, priklausančių Inoi kooperatyvui. Sodų aukštis – 1650–1800 m. Klasikinis Kenijos arabikos puodelis – tyras, tvirtas, gausus sultingų uoginių natų.
Kenija ilgą laiką buvo kokybės standartas Rytų Afrikoje, bet ne visada veikė augintojų naudai. Šalyje sukurta sistema siejo kavos kokybę su kaina, todėl geriausios derliaus partijos sulaukdavo didelio įvertinimo savaitiniuose aukcionuose. Tačiau klausimas, ar šis modelis tikrai atsiperka augintojams, visada buvo atviras – gerai užauginta kava reikalauja daug darbo, brangių resursų ir nuolatinės priežiūros.
Pastaraisiais metais taisyklės keitėsi, atsirado galimybė pirkti kavą tiesiogiai, aplenkiant aukcioną, jei siūloma kaina yra geresnė. Tai atvėrė naujas galimybes tiek ūkininkams, tiek kavos žaliavos pirkėjams – būtent taip atrenkame ir savo Kenijos kavą.
Geriausi Kenijos lotai – sudėtingi, išraiškingi. Tai kava ne tiems, kas vengia rūgštelės. Tačiau jei vertinate sultingą serbentų ir uogiškų natų intensyvumą, subalansuotą su sirupine, tvirta tekstūra, cukranendrių saldumu, ši kava tikrai patiks.
Afrika

Kodėl mes?
Patyrę, nes pirmi.
Pirmieji Lietuvoje pradėjome skrudinti kavą. Organizavome pirmuosius baristų čempionatus. Vis bandome naujausią įrangą ir ieškome netikėtų kolaboracijų, nes mums labai patinka būti pirmiems. Kai kažką pradedi pirmas, visada esi ir labiausiai patyręs.