ESPRESSO POPAYAN DECAF

Kolumbija

Sodo uogos. Vyšnios. Juodas šokoladas.

Viso:

   
Prenumeruoti
Grįžti atgal

Informacija apie kavą

Kolumbijos Kaukos pietvakariai, Meseta de Popayan regionas. Čia gausu smulkių kavos ūkių. Mūsų tiekėjqi dirba su 65 šių apylinkių smulkiais augintojais. Gražūs atšiaurūs kraštovaizdžiai, vėsu ir lietinga, didelis aukštis, vulkaninis dirvožemis. Gausybė indėnų gyvenviečių ir senovinių archeologinių vietovių. Tokia kavos plantacijų aplinka. Du derliai per metus. Subalansuotas, gilus, gėliškas, karameliškas kavos charakteris.
E.A. Ethyl Alcohol arba kitaip – natūralios dekafinacijos metodas. Procesas prasideda vaisinės melasos fermentavimu etanolio išgavimui. Tada etanolis maišomas su acto rūgštimi ir gaunamas etilo acetatas. Skamba ne kaip, bet tai yra visiškai natūralus junginys, jo yra vaisiuose, grūdinėse kultūrose, cukranendrėse. Toliau, žalios kavos pupos garinamos, mirkomos, išbrinksta ir tada skalaujamos etilo acetatu – taip tirpdomas, šalinamas kofeinas. Tada pupos vėl gausiai skalaujamos vandeniu, garais, galiausiai – džiovinamos, kol pasiekia pradinę drėgmę.

Kodėl mes?

Patyrę, nes pirmi.

Pirmieji Lietuvoje pradėjome skrudinti kavą. Organizavome pirmuosius baristų čempionatus. Vis bandome naujausią įrangą ir ieškome netikėtų kolaboracijų, nes mums labai patinka būti pirmiems. Kai kažką pradedi pirmas, visada esi ir labiausiai patyręs.