SUMATERA CUP OF EXCELLENCE #5 // 89,47

Indonezija

Granatų sirupas. Juodas šokoladas. Cidonijų marmaledas. Sultinga.

Viso:

   
Prenumeruoti
Grįžti atgal

Informacija apie kavą

SUMATERA  kava – tarptautinio konkurso „Cup of Excellence“ nominantė. „Cup of Excellence“ – tai prestižinis „Alliance for Coffee Excellence“ organizuojamas kavos konkursas, kasmet rengiamas įvairiose pasaulio šalyse. Atrankos misija yra aiškiai apibrėžta: nustatyti aukščiausios kokybės tų metų derliaus kavą kavos augintojos šalyje. Laimėjusios kavos parduodamos internetiniame aukcione.

„Cup of Excellence“ vaidina itin svarbų vaidmenį kavos pramonėje. Konkursas sureikšmina kavos ūkininkų meistrystę, skatina skaidrumą ir skatina augintojus nuolat gerinti savo auginamos kavos kokybę, užkerta kelią pramonės stagnacijai. Su savo kava laimėjęs konkursą net ir mažiausias ūkis pakyla į tarptautinę sceną, atkreipia išrankiausių pirkėjų dėmesį į savo išskirtines kavas.

 

Vytautas Kratulis, tarptautinės žiuri komandos teisėjas, apie Indonezijos „Cup of Excellence“ atrankos kavą:

“Tarp geriausių. Vyrauja tendencija – akcentas apdorojimui, procesui. Ūkininkai ištraukia nuostabių dalykų, kavos sultingos, vaisiškos. Miltingumas – regiono kavos išskirtinis požymis, ragauji ir veliasi liežuvis, su kitom tiek nerasi. Procesas dominuoja prieš kavamedį. Tokia šios šalies tendencija šiandien ir prognozuoja, kad per ateinančius penkmetį-dešimtmetį mada keisis: švarumas, o ne procesas, bus siekis ir mados reikalas tarp Indonezijos ūkininkų. Viena kita ant stalo – tamsesnės „olandiškos“ charakteristikos: saldymedis, grybas, šaknys. Tai ilgametis tradicinis Indonezijos ūkių wet-hulled procesas, kai apdorojant kavauogę, nuimamas ne tik minkštimas, bet iškart ir „parchment“ – plonytė apsauginė plėvelė, paliekama „nuoga“ pupa ir džiovinama. Toks rizikingas kokybei senasis būdas, iš jo ir turim tas tamsias žemiškas charakteristikas Indonezijos kavoje.”

 

Azija

, ,

Kodėl mes?

Tiesiogiai iš auginimo vietos Kava pas mus pati neatkeliauja.

Tai mes keliaujame pas ją, ragaujame ir perkame tiesiai iš ūkininkų. Taip žinome, kad maiše parsivežame kavą, o ne katę. Ir kad pinigai atitenka kavos augintojams, o ne pardavėjams.