LA VIRGINIA PACAMARA

Kolumbija

Žibuoklės. Pievų medus. Kvapnusis pipiras. Kompleksiška

Viso:

   
Prenumeruoti
Grįžti atgal
Informacija apie kavą

HUILA regionas – Kolumbijos pietuose, visai netoli pusiaujo, greta kitas mums mielas – Narino. Iš čia dažnai atkeliauja pačios ryškiausios Kolumbijos kavos – įvairios, išraiškingos, kupinos charakterio.
RAFAEL AYA MARTINEZ kavą augina jau daugiau nei dvidešimt metų, o ryšys su kava – dar iš vaikystės. Gimė Tolimoj ir į Huilą persikėlė būdamas septyniolikos. Čia sutiko Elvirą. Timaná kalvose jie kartu įkūrė savo ūkį – LA VIRGINIA. Trys su puse hektaro, kuriuose šalia kavos auga vaisiai, daržovės, cukranendrės.
Per ūkio plantacijas teka kalnų upelis, skiriantis laukus nuo namų – nemenkas iššūkis, kurį Rafaelis išsprendė savaip: pastatė lyno keltuvą – patogu ir romantiška.
PACAMARA – Pacas ir Maragogype kryžminta veislė, išvesta Salvadore. Savaip kaprizinga, jautri ligoms, ne visada dosni ūkininkui. Bet kai pavyksta – tai šventė. Pakamaros išsiskirs visada. Skoniai sluoksniuoti, gilūs, nenuspėjami. Muskatinės ir gėliškos, kompleksiškos puodelyje pakamaros verčia patyrinėti, atkreipia į save
dėmesį.

Amerika

Kodėl mes?

Tiesiogiai iš auginimo vietos Kava pas mus pati neatkeliauja.

Tai mes keliaujame pas ją, ragaujame ir perkame tiesiai iš ūkininkų. Taip žinome, kad maiše parsivežame kavą, o ne katę. Ir kad pinigai atitenka kavos augintojams, o ne pardavėjams.