Rumukia augintojų kooperatyvas, Tambaya kavos stotis – viena iš daugelio Nyeri regione, kur apie 600 smulkiųjų ūkininkų augina klasikinę SL28 veislę. Plantacijos 1600–1800 m aukštyje. Kenija ilgą laiką buvo kokybės standartas Rytų Afrikoje, bet ne visada veikė augintojų naudai. Šalyje sukurta sistema siejo kavos kokybę su kaina, todėl geriausios derliaus partijos sulaukdavo didelio įvertinimo savaitiniuose aukcionuose. Tačiau klausimas, ar šis modelis tikrai atsiperka augintojams, visada buvo atviras – gerai užauginta kava reikalauja daug darbo, brangių resursų ir nuolatinės priežiūros. Pastaraisiais metais taisyklės keitėsi, atsirado galimybė pirkti kavą tiesiogiai, aplenkiant aukcioną, jei siūloma kaina yra geresnė. Tai atvėrė naujas galimybes tiek ūkininkams, tiek kavos žaliavos pirkėjams – būtent taip atrenkame ir savo Kenijos kavą. Geriausi Kenijos lotai – sudėtingi, išraiškingi. Tai kava ne tiems, kas vengia rūgštelės. Tačiau jei vertinate sultingą serbentų ir uogiškų natų intensyvumą, subalansuotą su sirupine, tvirta tekstūra, cukranendrių saldumu, ši kava tikrai patiks.

Avietės. Raudoni serbentai. Gausiai sultinga. Tyra ir tvirta.
Kodėl mes?
Tiesiogiai iš auginimo vietos Kava pas mus pati neatkeliauja.
Tai mes keliaujame pas ją, ragaujame ir perkame tiesiai iš ūkininkų. Taip žinome, kad maiše parsivežame kavą, o ne katę. Ir kad pinigai atitenka kavos augintojams, o ne pardavėjams.