PACAS HYDROFERM

Braškės. Rabarbarų kompotas. Meduolio prieskoniai.

Viso:

   
Prenumeruoti
Grįžti atgal

Informacija apie kavą

Ūkininkai pridėjo savo ranką ir pažaidė su apdorojimu. Būdingo charakterio Pacas medelio kavai neatpažinti, skoniai sukonstruoti iš naujo. Procesas išardo tą kavą, keičiasi rūgštis. Kava parfumeriška, intensyvi, sladi ir klampi kaip kompotas. Rabarbarai, kriaušės. Fermentacija suvaldyta, puodelyje jaučiasi nesmarkiai ir tokia nepaleidžianti, apgobianti. Nelengva kava. Punšo, meduolio prieskoniai. San Joaquin ūkis augintojų Pacas šeimai priklauso nuo 1905. Vyresnysis Alfredas Pacas atsimena močiutės pasakojimus kaip ji įsigijo šį ūkį su 17 ha kavos sodų ir kokias sunkenybes jai teko patirti gaivinant bei puoselėjant aukštikalnių kavos plantacijas. Šiandien viso ūkio teritorija sudaro 45,97 ha. Iš jų 30,97 ha skirta kavai, o likusieji – laukinė kiparisų giraitė, kuri ne tik glaudžia vietinę fauną, bet ir kuria San Joaquin kavamedžiams vešėti idealų mikroklimatą. Pacams šis ūkis reikšmingas kaip šeimos kavos istorijos ir jos pradžios simbolis. Labai kruopščiai prižiūrimas, taikomi kombinuoti ūkininkavimo metodai. Protėvių indėlis akivaizdus – šiandien čia dar yra kavamedžių, kuriems 70 metų!

Amerika

Kompleksiška, tiršta, sluoksniuota.

Kodėl mes?

Patyrę, nes pirmi.

Pirmieji Lietuvoje pradėjome skrudinti kavą. Organizavome pirmuosius baristų čempionatus. Vis bandome naujausią įrangą ir ieškome netikėtų kolaboracijų, nes mums labai patinka būti pirmiems. Kai kažką pradedi pirmas, visada esi ir labiausiai patyręs.