POPAYAN DECAF
Kolumbija
Puikus balansas, glotni. Kepti obuoliai. Cinamonas. Melasa. Karijų riešutai.
Kolumbijos Kaukos pietvakariai, Meseta de Popayan regionas. Čia gausu smulkių kavos ūkių. Mūsų tiekėjqi dirba su 65 šių apylinkių smulkiais augintojais. Gražūs atšiaurūs kraštovaizdžiai, vėsu ir lietinga, didelis aukštis, vulkaninis dirvožemis. Gausybė indėnų gyvenviečių ir senovinių archeologinių vietovių. Tokia kavos plantacijų aplinka. Du derliai per metus. Subalansuotas, gilus, gėliškas, karameliškas kavos charakteris.
E.A. Ethyl Alcohol arba kitaip – natūralios dekafinacijos metodas. Procesas prasideda vaisinės melasos fermentavimu etanolio išgavimui. Tada etanolis maišomas su acto rūgštimi ir gaunamas etilo acetatas. Skamba ne kaip, bet tai yra visiškai natūralus junginys, jo yra vaisiuose, grūdinėse kultūrose, cukranendrėse. Toliau, žalios kavos pupos garinamos,
mirkomos, išbrinksta ir tada skalaujamos etilo acetatu – taip tirpdomas, šalinamas kofeinas. Tada pupos vėl gausiai skalaujamos vandeniu, garais, galiausiai – džiovinamos, kol pasiekia pradinę drėgmę.
Kodėl mes?
We keep rediscovering the best coffee
Kava kaip vynas – metai metams nelygūs. Jos kokybė pastovi kaip oras. Keičiasi temperatūra, keičiasi drėgmė, keičiasi ir kava. Todėl kasmet iš naujo ieškome, kur kava buvo geriausia.