Šioje svetainėje naudojami slapukai, kad galėtume suteikti jums kuo geresnę vartotojo patirtį. Informacija apie slapukus yra saugoma jūsų naršyklėje ir atlieka tokias funkcijas kaip jūsų atpažinimas, kai grįšite į mūsų svetainę, ir padės mūsų komandai suprasti, kurios svetainės skiltys jums atrodo įdomiausios ir naudingiausios.
CHEMEX KAVA
Elegantiškas ir brandus būdas paruošti gryną, švarią ir labai aromatingą kavą. Tokią, kokia ji ir yra. Specialūs filtrai yra storesni nei įprasti – dėl jų išvystomas tinkamas kavos filtravimosi greitis, taip pat jie sulaiko nepageidaujamų frakcijų patekimą į puodelį. Paruošimo laikas, priklausomai nuo vandens ir kavos kiekio, gali svyruoti nuo 4 iki 7 minučių.
Jums reikės
Ruošimo eiga
Pirmas veiksmas
Paruoškite „Chemex“ filtriuką, įstatykite jį į kolbą triguba puse prie snapelio. Filtriuką nuplikykite karštu vandeniu, sudrėkindami jį iki pat viršaus, taip pašalinsite popieriaus skonį. Kai „Chemex“ sušils, išpilkite vandenį per snapelį neišimdami filtro.
Antras veiksmas
Sureguliuokite kavamalę, kad maltų gerokai stambiau nei plikymui. Tada pasverkite reikiamą kiekį kavos – 56 g (ruošiant 800 ml) visai porcijai arba 28 g (ruošiant 400 ml) pusei porcijos.
Trečias veiksmas
Berkite kavą į filtrą, jos centre šaukšteliu padarykite nedidelę duobutę.
Ketvirtas veiksmas
Atlikite pirminį plikymą: į duobutę pilkite nedidelį kiekį vandens – kol apsems visą kavą. Palaukite apie 30 sekundžių. Pastatykite „Chemex“ ant svarstyklių.
Penktas veiksmas
Apie 93 °C temperatūros vandenį pilkite spirale nuo kraštų centro link, palikite porą centimetrų nuo kolbos viršaus, vandeniui nuslūgus, pilkite vėl. Kartokite, kol pasieksite reikiamą svorį – visą porciją (800 g) arba pusę porcijos (400 g).
Šeštas veiksmas
Palaukite, kol kava suvarvės (priklausomai nuo porcijos dydžio – 4–6 minutės). Tirščiams nusausėjus, išimkite ir išmeskite filtrą su kavos tirščiais.
Septintas veiksmas
Pasukite indą – taip aeruosite kavą. Kavą jau galima išpilstyti.
Elegantiškasis Chemex
Nuo 1941 metų jis atsiranda ne tik kavos, bet ir dizaino aplinkoje. Beveik nepasikeitęs savo išvaizda, jis jau daugiau nei pusę amžiaus siūlo pasiruošti grynos, švarios ir ypač aromatingos kavos. Solidžiai ir elegantiškai.
Specialūs Chemex filtrai yra storesni nei įprasti. Taip užtikrinamas tinkamas kavos filtravimo greitis, tekstūra ir temperatūra. Šis indas pasirūpina ne tik skoniu, bet ir saugumu.
Ypač estetiškos kavos puodelį pasiruošite maždaug per 4 – 7 minutes (priklausomai nuo vandens ir kavos kiekio).
Jei esate naujokas šiuose darbuose - pabandykite šį receptą.
Įstatykite filtriuką į Chemex kavinuką. Į indą pilkite karšto vandens. Sudrėkinkite visą popierių. Tai dvejopa nauda: pašalinsite popieriaus skonį ir sušildysite indą.
Išpilkite vandenį per snapelį.
Sureguliuokite kavamalę, kad maltų stambiau nei plikymui. O jei jos neturite, baristai pasakykite, kad maltų Chemex‘ui. 800 ml reikės 56g, o 400 ml – 28 g kavos.
Sumaltą kavą berkite į filtrą. Palyginkite. Centre šaukšteliu padarykite duobutę ir užpilkite kavą nedideliu kiekiu vandens. Jo reikia tiek, kad apsemtų sumaltas pupeles. Pailsėkite apie 30 s ir susikaupkite antram pylimui.
Lėtai, pradedant nuo kraštų, spirale pilkite vandenį, kol liks keli cm iki indo viršaus. Palaukite, kol vanduo nuslūgs. Kartokite, kol supilsite visą vandenį.
Tinkamai paruoštas, Chemex’as turėtų subėgti per 4-6min (priklausomai nuo kavos kiekio). Kavos tirščius su filtru išmeskite. Kiek pasukite indą su kava ir ragaukite.
Skanaus!
Beje, tiek Chemex kolbas, tiek filtrus, tiek pačią kavą galite pirkti internetu. Siunčiame, perduodame ir patariame. Kaina ir kiti niuansai – mūsų internetiniame puslapyje.