AEROPRESS KAVA
Tai net kelis gamybos metodus turintis cilindras iš specialaus plastiko. Tai gana paprastas ir labai greitas būdas paruošti Jūsų mėgstamą arabiką. Vanduo per kavą stumiamas rankomis kuriamu slėgiu. Rezultatas – puiki, švari kava be tirščių.
Jums reikės
Ruošimo eiga
Pirmas veiksmas
Nusukite apatinį plastikinį sietelį, įdėkite į jį specialų popierinį filtrą.
Antras veiksmas
Įdėtą filtrą nuplikykite karštu vandeniu (taip pašalinsite popieriaus skonį).
Trečias veiksmas
Pasverkite kavos pupeles (17 g), malkite vidutiniu stambumu ar kiek stambiau.
Ketvirtas veiksmas
Naudodami piltuvėlį, suberkite kavą į švirkštą.
Penktas veiksmas
Pastatykite indą su švirkštu ant svarstyklių, įpilkite 50 ml 85 °C temp. vandens. Geriausiai tam tiks reguliuojamos temperatūros virdulys.
Šeštas veiksmas
Lengvai pamaišykite ir palikite pabrinkti 30 sekundžių (angl. preinfusion) – naudokite laikmatį.
Septintas veiksmas
Supilkite likusį vandenį (200 ml), lengvai pamaišykite ir palikite viską ekstrahuotis dar 30 sekundžių.
Aštuntas veiksmas
Įsukite sietelį kartu su filtru atgal į švirkštą, pastatykite ant storasienio puodelio.
Devintas veiksmas
Įstatykite stūmoklį ir, naudodami jėgą, spauskite jį žemyn. Visa procedūra turėtų trukti apie 20–30 sekundžių.
Dešimtas veiksmas
Kava paruošta!