Šioje svetainėje naudojami slapukai, kad galėtume suteikti jums kuo geresnę vartotojo patirtį. Informacija apie slapukus yra saugoma jūsų naršyklėje ir atlieka tokias funkcijas kaip jūsų atpažinimas, kai grįšite į mūsų svetainę, ir padės mūsų komandai suprasti, kurios svetainės skiltys jums atrodo įdomiausios ir naudingiausios.
AEROPRESS KAVA
Tai net kelis gamybos metodus turintis cilindras iš specialaus plastiko. Tai gana paprastas ir labai greitas būdas paruošti Jūsų mėgstamą arabiką. Vanduo per kavą stumiamas rankomis kuriamu slėgiu. Rezultatas – puiki, švari kava be tirščių.
Jums reikės
Ruošimo eiga
Pirmas veiksmas
Nusukite apatinį plastikinį sietelį, įdėkite į jį specialų popierinį filtrą.
Antras veiksmas
Įdėtą filtrą nuplikykite karštu vandeniu (taip pašalinsite popieriaus skonį).
Trečias veiksmas
Pasverkite kavos pupeles (17 g), malkite vidutiniu stambumu ar kiek stambiau.
Ketvirtas veiksmas
Naudodami piltuvėlį, suberkite kavą į švirkštą.
Penktas veiksmas
Pastatykite indą su švirkštu ant svarstyklių, įpilkite 50 ml 85 °C temp. vandens. Geriausiai tam tiks reguliuojamos temperatūros virdulys.
Šeštas veiksmas
Lengvai pamaišykite ir palikite pabrinkti 30 sekundžių (angl. preinfusion) – naudokite laikmatį.
Septintas veiksmas
Supilkite likusį vandenį (200 ml), lengvai pamaišykite ir palikite viską ekstrahuotis dar 30 sekundžių.
Aštuntas veiksmas
Įsukite sietelį kartu su filtru atgal į švirkštą, pastatykite ant storasienio puodelio.
Devintas veiksmas
Įstatykite stūmoklį ir, naudodami jėgą, spauskite jį žemyn. Visa procedūra turėtų trukti apie 20–30 sekundžių.
Dešimtas veiksmas
Kava paruošta!
Aeropress – kava, kuri visada pavyksta
Vienintelis naminis/kelioninis kavinukas, kuris taip paprastai spaudžia tokią puikią kavą. Švirkšto principu sukurtas įrankis padės atsibusti ryte, nusiraminti popiet, pasidžiaugti atostogaujant ar net stovyklaujant. Išbandytas darbe, kalnuose, ir valtyje.
Pabandykite patys.
Beje, čia tik vienas iš daugiau nei 100 būdų. (Daugiau receptų čia (nuoroda į https://aeroprecipe.com/).)
Nusukite plastikinį sietelį. Į jį įdėkite popierinį (arba daugkartinį metalinį) filtrą. Jei filtras popierinis – nuplikykite karštu vandeniu, pašalindami popieriaus skonį.
Pasverkite kavos pupas. Reikės 17 g. Sumalkite jas vidutiniu stambumu ar kiek stambiau. Supilkite kavą į švirkštą.
Pastatykite statinį ant svarstyklių ir užpilkite 50 ml neseniai užvirusio vandens. Lengvai pamaišykite ir palikite “pailsėti” 30 s.
Supilkite, kas liko (200 ml) ir palikite dar 30 sekundžių. Kavos pasaulyje tai vadinama ekstrahacija.
Įsukite plastikinį sietelį su filtru atgal. Pasiruoškite storasienį, namudinį puodelį ir apverskite aeropress aukštielninkai (sieteliu į puodelį).
Uždėkite dilbį ar abi rankas ir leiskite rankų svoriui spausti kavą. Viskas turėtų trukti apie 20 – 30 s. Nelaukite, kol viskas ims šnypšti ir oras veršis per kavos pupeles į puodelį. Jei bus per karšta – pasipūsite patys.
Viskas. Kava paruošta!
Aeropress valymas
Nuimkite plastikinį sietelį (ir metalinį filtrą, jei tokį naudojote). Išstumkite kavą į šiukšliadėžę ar kompostinę. Turėtų pasigirst smagus pokštelėjimas. Nuplaukite guminę dalį ir sietelį (-ius) po vandeniu. Viskas.
Gero naudojimo!
Beje, tiek Aeropress kavinuką, tiek filtrus, tiek pačios Aeropress kavos galite įsigyti internetu. Siunčiame, perduodame ir patariame. Kaina ir kiti niuansai – mūsų internetiniame puslapyje.