Kavos DUK

Kokią kavą rinktis?

Rinkitės pagal paruošimo būdą – jeigu plikote kavą puodelyje arba naudojates filtrines kavavires(Aeropress, V60, Chamex) rinkitės kavą iš “Plikoma kava” kategorijos.Rinkitės pagal paruošimo būdą – jeigu plikote kavą puodelyje arba naudojate filtrines kavavires (Aeropress, V60, Chemex) rinkitės kavą iš „Plikoma kava” kategorijos. Jeigu ruošiate kavą su espresso aparatu – buitiniu ar profesionaliu, tuomet rinktiės iš tamsiau skrudintos „Espresso kava” kategorijos. Jei vis tiek dvejojate – pasinaudokite LiveChat funkcija – gyuvu pokalbiu su mūsų darbuotoju.Rinkitės pagal paruošimo būdą – jeigu plikote kavą puodelyje arba naudojates filtrines kavavires(Aeropress, V60, Chamex) rinkitės kavą iš “Plikoma kava” kategorijos.

Kodėl svarbu kavos malimas?

Jeigu norite, kad kavos puodelyje kava atsiskleistų ir jaustumėte skonius – tinkamas malimas yra viena svarbiausių sąlygų. Kavos malimo rupumas priklauso nuo paruošimo būdo, dar tiksliau – vandens ir kavos sąveikos laiko: kuo trumpiau vanduo sąveikauja su kava, tuo smulkesnis malimas. Pavyzdžiui – ruošiant espresso kava ir vanduo sąveikauja vos apie 30 sekundžių, tad malimas turi būti smulkus. Jeigu ruošiate filtru – kava ir vanduo sąveikauja kelias minutes, tad rinkitės rupsesnį malimą. Plikant puodelyje – kava ir vanduo puodelyje neatskiriami, tad teisinga rinktis dar stambesnį malimą. 

Kokią kavą rekomenduojate?

Galite būti tikri, kad rinkdamiesi bet kurią kavą iš mūsų asortimento nesuklysite – visos kavos yra mūsų paskrudinamos, paragaujamos ir įvertinamos degustacijų metu prieš mums įsigyjant kavos žaliavą. Ieškantys mūsų naujienų – rinkitės iš pradiniame huracan.lt puslapyje esančių keturių naujai atvykusių kavų. 

Ką rinktis jeigu mėgstu kavą su mažiau rūgštelės?

Švarumas, saldumas ir maloni rūgštelė – esminiai kokybiškos kavos požymiai. Visgi, terroir lemia, kad šalių ir regionų kavos ir išsiskiria rūgštelės kiekiu. Tad ieškantys mažiau rūgštelės turėtų praleisti Afrikos regionų kavas. Mėgstantiems subtliią rūgštelę – tikėtina atras Salvadoro, Nikaragvos, Meksikos derlius. O mažiausiai rūgštelės mūsų asortimente turi Indonezijos ir Brazilijos kavos.

Ar turite karčios kavos? 

Kartumas nėra kokybiškos kavos požymis. Priešingai – tai perskrudintos kavos požymis. Perskrudinama kava sąmoningai tam, kad būtų paslėptas kavos žaliavos trūkumai. Mūsų asortimento kavos nėra perskrudinamos. Pastebėtina, kad kartumas kavos puodelyje gali atsirasti ir dėl technologinių kavos paruošimo netobulumo – nevalomos espresso įrangos, per ilgos kavos ekstrakcijos ir pan.

Ar perkant internetu galioja Huracan Coffee / Šviežia kava nuolaidų kortelė, kurią naudojuosi “Huracan Coffee” kavinėse?

“Huracan Coffee” kortelė galioja tik mūsų fininėse kavinėse, jų adresas čia. Perkant internetu ši kortelė negalioja.