SIMALUNGUN NIRA

Indonezija

Razinos. Citrinžolė. Braškės. Saldus salyklas. Batatai. Agavų sirupas.

Viso:

   
Prenumeruoti
Grįžti atgal

Informacija apie kavą

Įprasta, kad indonezijietiškas apdorojimo būdas „wet-hulled“ suteikia kavai sodrių, tamsiaspalvių skonių, primenančių humusą, samanas, sakus, salyklą. Mažai rūgšties, daug tirštumo sufleruoja kaip itin tinkamą kavą espresui ruošti, gardinti pienu. Wet-hulled Simalungung Nira iš Lisa & Leo Organic Coffee ūkininkų – dar linksmesnis derlius, kava ir švari, sultinga, ir turinti skambios citrinžolės, laimo, braškių džemo, agavos, gėliškumo natų. Ši partija ne tik apdorota wet-hulled būdu, bet ir anaerobinio fermentavimo. Surinktos kavauogės prieš lukštenimą per naktį palaikytos su autentiška ūkio miele ®Nira.

Lisa & Leo Organic Coffee ekologiškas kavos ūkis įkurtas 2010 Simalungung rajone, Šiaurės Sumatroje. Visi arabikos medeliai sudaiginti, susodinti nauji, kiek aukštesnėse regiono plantacijose 1400-1500 mvjl. Tai pavėsio plantacijos, kavamedžiai susodinti tarp vaismedžių ir riešutmedžių, kuriama sodo mikroaplinka, flora, fauna labai įtakinga dirvožemiui, kavos kokybei. Kavamedžių rūšys ūkyje: Abisinijos vietinė, Caturra, Sigarar Utang, pastaroji Sumatroje populiari rūšis pasižymi itin aukštu saldumu.

Azija ir Okeanija

Kodėl mes?

Tiesiogiai iš auginimo vietos Kava pas mus pati neatkeliauja.

Tai mes keliaujame pas ją, ragaujame ir perkame tiesiai iš ūkininkų. Taip žinome, kad maiše parsivežame kavą, o ne katę. Ir kad pinigai atitenka kavos augintojams, o ne pardavėjams.