KAMALA LOA

Indonezija

Madagaskaro pipirai. Juodas šokoladas. Mėta. Genmaicha arbata.

Viso:

   
Prenumeruoti
Grįžti atgal

Informacija apie kavą

Kuo ypatingas šis Sunny Coffee kooperatyvo derlius? Pusė jo apdorota vienu, kita pusė – kitu būdu, o tada abi dalys vėl sumaišytos. Gavosi originalus, egzotiškas, įvairiasluoksnis Typica arabikos apdorojimų mišinys. Ne tik indoneziškų kavų kontekste bet ir apskritai šią kavą galime pavadinti elegantiška. Vaisiškas, kadagių, citruso, juodo pipiro, genmaichos skoniai sodriame šokoladiškame puodelyje. Verti patyrinėti. Mus žavi, kad nepaisant tokio kompleksiško sudėtingo apdorojimo eksperimento, kavos charakterio funky dalis neįkyri, ji švari, subalansuota, sultinga. Mes sakom, kavoje juntama labiau kava negu apdorojimas.

O viskas atlikta tokiu keliu. Surinkta kavauogių partija keletą dienų pafermentuota su pieno rūgšties bakterijom ir alaus mieliagrybiu. Pasiekus reikiamą pH lygį, kavauogės padalintos į dvi dalis:  viena dalis iškart džiovinta ant ištemptų tentų, o antra – išlukštenta, pusė paros palaikyta su apsauginiu lukštu, tada įprastai plauta ir džiovinta. Apdorojimo procesas vykdytas dar šešetą savaičių – kava džiovinta, „pailsinta“ ir finale abi skirtingai paruoštos derliaus dalys vėl sumaišytos į vieną.

Azija ir Okeanija

,

Kodėl mes?

Tiesiogiai iš auginimo vietos Kava pas mus pati neatkeliauja.

Tai mes keliaujame pas ją, ragaujame ir perkame tiesiai iš ūkininkų. Taip žinome, kad maiše parsivežame kavą, o ne katę. Ir kad pinigai atitenka kavos augintojams, o ne pardavėjams.