ITADAKI CATUAI AMARILLO

Kosta Rika

Kriaušė. Mango. Citrusiniai vaisiai. Medus. Sodri, aksominė tekstūra.

Viso:

   
Prenumeruoti
Grįžti atgal

Informacija apie kavą

Prinokusių kriaušių saldumas, mango aksomas, citrusų ryškumas, medaus šiluma, gėliškos natos. Sodri, tiršta tekstūra. Black Honey Anaerobinis apdorojimas išryškina šios veislės niuansus, suteikdamas kavai dar daugiau saldumo ir kompleksiškumo. Koks puikus bebūtų tavo sukurtas aparatas – svarbiausias klausimas vis tiek lieka: iš ko virsi savo geriausią kavos puodelį. Kai mašinų kūrėjai japonai Daito Giken tai suprato, prasidėjo jų skonio ekspedicija Centrinės Amerikos kryptimi. Ieškojimai juos atvedė į Kosta Riką – Hacienda Copey Los Grandes ūkį. Ūkis įsikūręs Tarrazú aukštumose, 2000 m virš jūros lygio, kur klimatas, dirvožemis, ekosistema ir ūkininkavimo meistrystė kuria retą terroir. Hacienda Copey ūkis garsėja savo Geisha derliais – dukart pelnė kavos oskarus prestižiniame Cup of Excellence konkurse. Praėjusiuose sezonuose mėgavomės Geisha, bet šįkart išsirinkome Catuai Amarillo – geltonai nokstančią Catuai arabikos atmainą. Apdorojimas – Black Honey Anaerobic. Catuai gali būti gana neutrali veislė, bet kai ji gerai subrandinta ir apdorojama preciziškai, jos charakteris
atsiskleidžia išraiškingai. Aksominis tirštumas, puikus kūnas, tropinių vaisių ir gėliškos natos. Auginta aukštai – žavės citrusiniu skaidrumu, gali turėti subtilių prieskoninių užuominų – muskato, cinamono. Nors Catuai nėra „dramos karalienė“ kaip Geisha, bet iš meistro rankų – džiugins kaip tyra, saldi, struktūriškai tvirta kava.

Amerika

Kodėl mes?

Geriausią kavą vis atrandame iš naujo.

Kava kaip vynas – metai metams nelygūs. Jos kokybė pastovi kaip oras. Keičiasi temperatūra, keičiasi drėgmė, keičiasi ir kava. Todėl kasmet iš naujo ieškome, kur kava buvo geriausia.