Skrudintojo rekomendacija
HERMANOS CÓRDOVA
Meksika
Chrizantemos. Juodas šokoladas. Vengriška slyva. Sausoje – meduolio prieskoniai.
Finca Corahe pavadinimas – šešeto Cordova Arroyo brolių pavardžių akronimas. Marco Cordova ir broliai – trečioji kavos augintojų karta – užaugo kavos ūkyje su seneliais ir tėvais. 1990 metais industrijos krizės metu (kai kavos augintojų kaštai ženkliai lenkė kavos kainas biržoje) šeimos ūkis nustojo apdoroti kavą ir penkiolika metų tik augino, rinko ir parduodavo kavauoges. Broliai išsiskirstė išvažinėjo į miestus, studijuoti. Prieš penketą metų Marko įkalbino brolius ir savo santaupas suinvestavo į ūkį. Nauja brolių aistra tapo specialty kava. Šiandien Cordova ūkis paruošia toną puikios kokybės skirtingų rūšių ir apdorojimų arabikos per metus.
Kodėl mes?
We keep rediscovering the best coffee
Kava kaip vynas – metai metams nelygūs. Jos kokybė pastovi kaip oras. Keičiasi temperatūra, keičiasi drėgmė, keičiasi ir kava. Todėl kasmet iš naujo ieškome, kur kava buvo geriausia.