Šioje svetainėje naudojami slapukai, kad galėtume suteikti jums kuo geresnę vartotojo patirtį. Informacija apie slapukus yra saugoma jūsų naršyklėje ir atlieka tokias funkcijas kaip jūsų atpažinimas, kai grįšite į mūsų svetainę, ir padės mūsų komandai suprasti, kurios svetainės skiltys jums atrodo įdomiausios ir naudingiausios.
DVI ČEMPIONĖS
Mūsų barista ELEONORA ir kava SEMEON – 2020-ųjų Lietuvos baristų čempionato nugalėtojos.
Tačiau trofėjai nieko neįrodo. Tik patvirtina: Eleonoros aštuonerių metų patirtį ir eksperimentiniu bag fermentation metodu džiovintos Semeon išraiškingumą.
Skaityti Eleonoros patarimus
Atgal
Čempionės patarimai
1
Pirmiausia - higiena. Nukalkintas aparatas, valomos malūnėlio girnos, kiekvienąkart išplautas indas šviežiai kavai. Kavoje yra aliejų, o aliejai sensta ir tada nekvepia, tampa neskanūs ir gadina šviežiai supiltą kavą.
2
Susimalkite kavą šviežiai, jeigu galite - tik prieš pat kavos malimą. Kavos skonis ir aromatas bus ryškiausias. Malūnėlis su keramikos girnomis - svarbiausia kavos virtuvės dalis.
3
Svarstyklės padės atkartoti jūsų geriausius receptus. Mūsų rekomenduojamas santykis: 1 gramui kavos skirkite 18 gramų vandens.
4
Jei ruošiate espreso kavą - išmatuokite espreso ekstrakcijos laiką: jūsų 25-35 ml turi subėgti per 20-30 sekundžių, ne mažiau 20. Ir jei taip nėra - reguliuokite malūną.
5
Kava jautri temperatūrai, todėl eksperimentuokite ir atraskite tinkamiausią vandens kaitrumą savo pasirinktai kavai. Sirupingam ir aromatingam gėrimui išgauti dažnai geriausias 90 ar 96 laipsnių, o kartais - ir ką tik užviręs vanduo.
Atrasti rūšines kavos pupas
Atgal
Čempioniška kava
Cup of Excellence ir kituose konkursuose apdovanotų pupų toli ieškoti nereikia. Semeon Abay, Villaure ir kitos rūšinės kavos čia:
Atrasti rūšines kavos pupas
Atgal