Juodoji arbata

Juodoji arbata

Filtrai

Valyti visus
  • Grupė

  • Kaina

  • Tikra juodoji arbata

    Visada esame tikri: tuo, ką darome, ką turime, ką kalbame. Jei kava – tik rūšinė. Jei pienas – tik tikrų kraštiečių karvių. Jei arbata – originali.

    Ne veltui mūsų lentynose „Harney and Sons“. Tai vienintelė arbata mūsų akiratyje, kurią pripažįsta ir gurkšnoja visas pasaulis. Jei žalia – tai tik iš žaliosios arbatos lopšio. Jei juodoji – iš juodosios. Turime privilegiją gurkšnoti tą pačią arbatą, kaip ir senieji kinai ar indai.
    Prabanga? Tikrai taip. Turint omeny, kad kažkada (kalbam apie šilko kelio, karalių ir imperijų laikus) arbatos plytos buvo naudojamos kaip valiuta. Kinijoje rinkti ir fermentuoti Camellia Sinensis lapeliai buvo spaudžiami į plytas. Jomis buvo atsiskaitoma už įvairias prabangos prekes.

    Ironiška, bet šiandien arbatą naudojame kitai prabangos prekei – savo laikui praturtinti.

    50 juodų atspalvių

    Iš tiesų juodos arbatos rūšių yra gerokai daugiau (jei skaičiuosime maišytas su įvairiais žiedais, žolelėmis, vaisiais ir pan.). Bet pačios arbatos rūšių pasaulyje yra viena. Camellia Sinensis. Tai yra ir juodoji, ir žalioji, ir baltoji arbata. Kokia bus galutinė spalva ir savybės priklauso nuo oksidacijos trukmės. Ji suteikia arbatai žemiškumo, tamsos, vaisiškumo ar net dūmo poskonio (priklausomai nuo poreikio).

    Jei turite įtarimų, kad jūsų ragauta arbata nėra visai „tikra juoda“, pasitikrinkite, iš kur ji atkeliavo. Didžiausi augintojai yra Indija, Šri Lanka ir Afrika. Kiek rečiau – Kinija. Skaitome toliau. Ant pakuotės ieškokite kategorijos: darjeeling, assam, ceylon, kenyan arba (labai retais atvejais) keemun. Tai arbatos rūšys. Jei visa tai radote, paieškokite informacijos apie gamintoją. Jei viskas atrodo patikima – sveikiname. Jei ne – prasukite pro mus. Įpilsime tikro kinietiško kimuno, assam ar earl grey.

    Assam: Indijos regionas, kuriame arbatmedžių kelis kartus daugiau nei žmonių. Tankiausiai apsodintas kraštas, kuris aprūpina pusę pasaulio arbatos megėjų juoda, tvirta salykiška arbata. Beje, puikiai dera su pienu ir cukrumi (arba desertu).

    Darjeeling: mažesnio kalibro, bet populiari arbata. Ji neturi pastovaus skonio profilio. Jis keičiasi su metų laikais. Švelnesnio skonio, labiau žoliška arbata. Dažnai maišoma su prieskoniais ar vaisiais.

    Ceylon: „Juodoji ceilono arbata“ dažniausiai matomas užrašas ant arbatos pakelių. Tai Šri Lankos auksas, platina ir deimantai. Šalies ekonomika priklauso nuo arbatos importo. Visas gyvenimas tiesiogiai sukasi aplink arbatmedžius ir jų auginimą. Ceilono arbata yra stipri, kartoka su prieskonių poskoniu.

    Kenyan: visai neseniai į juodų arbatų importuotojų gretas įstojo ir Kenija. Nors ji nėra tokia populiari, bet išsiskiria savo tvirtu, pilno skonio kūnu.

    Keemun: tradicinė juodoji kinų arbata, auginama tik Quimen regione, tarp „Geltonųjų kalnų“ ir Jangdzės upės. Ši arbata išsiskiria savo gėliškumu: tikrai užuosite orchidėjas. O paragavę – atpažinsite nesaldintą kakavą su lengva dūmų nata. Ypač vertinama arbatos profesionalų ir ypač rekomenduojama mūsų.

    Kita kategorija yra arbatos mišiniai. Tikriausiai ne kartą esate matę ar užuodę Earl Grey ar English Breakfast arbatas. Tai bene populiariausi skoniai. Juodoji arbata su bergamote (arba Earl Grey) ar juodosios arbatos mišiniai daugeliui yra neatsiejami ryto ar popiečio ritualai. Dažnai juodoji arbata geriama su pienu, saldinama cukrumi ar šalia atsiduria desertas.
    Nesiginčijame. Earl Grey iš lentynų dingsta bene greičiausiai.

    Beje, arbatos paruošimas ir patiekimas priklauso nuo pasirinktos arbatos. Ar arbata stipri, ar švelni, visą informaciją rasite ant pakuotės.

    O jei nežinote, kas jums tiktų – kreipkitės. Patarsime.

    Pas mus juodoji arbata – ir internetu, ir gyvai – kavinėse. Įsigykite ir ragaukite.

    Visas arbatų asortimentas čia: https://huracan.lt/arbata/.