Biri arbata

Biri arbata

Filtrai

Valyti visus
  • Grupė

  • Kaina

  • Pakeliais ar biri?

    Šių dienų galvosūkiai: kaip patogiau, paprasčiau, bet gardžiau. Kuo arčiau jūsų. Nors arbatos gurmanai kryžium stojas prieš arbatas pakeliuose, mes nieko prieš jas neturim. Neturim nieko prieš „Harney and Sons“ pakelius.
    Pakelio istorija byloja, kad jis atsirado… per klaidą. Pirmieji pakeliai buvo iš šilko, daug didesni ir nelabai patogūs ir buvo labiau mėginėliai, kuriuos vienas pirklys veždavo į kitas šalis.

    Tačiau laikui bėgant ir stiprėjant poreikiui turėti patogų maišelį, jis ne tik susitraukė, bet ir tapo popieriniu.

    Kas negerai su pakeliu?

    Tik neklauskite šito arbatos žinovų. Anot jų, geriama gali būti tik biri arbata. Bet pasaulis sėkmingai mirko maišelius ir mėgaujasi gėrimu. Tai kas čia blogo?

    a) Pakeliuose naudojami sutrupėję lapeliai. Dėl to manoma, kad arbatos kokybė yra prastesnė. Tačiau savi minusai turi pliusų. Tokia arbata paruošiama greičiau. Ji puikiai tinka kelionėms – arbatžolės neišsiplečia, nereikalauja ypatingų priemonių (arbatinukų, specialių puodelių ar pan.)
    b) Arbata – popieriaus skonio. Gali būti, jei naudojate nekokybišką arbatą.„Harney and Sons“ naudoja nebalintą popierių, kuris dar ir kompostuojamas. Todėl viskas, ką turite savo puodelyje – kvapni arbata.
    c) Ilgas galiojimas (kas rodo, kad arbata nekokybiška). Arba ilgesnis galiojimas nei to pačio gamintojo ta pati arbata. Palyginkite. Jei taip yra iš tiesų – pagalvokite ar nevertėtų pasirinkti kito arbatos tiekėjo.
    Bet kokiu atveju, arbatos pakeliai yra išsigelbėjimas tiems, kuriems arbata turi būti po ranka: lėktuve, mašinoje, kuprinėje ar kitoje „to go“ vietoje.

    Kas tada gerai su biria arbata?

    a) Lėtumas. Tradicija. Meditacija. Tai laikas sau. Arbatžolėms reikia laiko ir vietos tam, kad atskleistų tai, ką turi geriausio. Autentiški arbatos paruošimai, ceremonijos užtrunka valandų valandas. Ir čia svarbiausias klausimas ne „kada“, o „kaip“ bus paruošta arbata.
    b) Pilnas skonis. Birioje arbatoje naudojami tik sveiki arbatos lapeliai. Tai leidžia pilnai atsiskleisti skonio profiliui.
    c) Ekonomiškumas. Dažniausiai arbatos lapelius galima užplikyti kelis kartus. Ir kaskart nustebti, nes skonio profilis keičiasi, atskleisdamas vis naujas skonio natas.
    d) Individualumas. Nesvarbu, ar vos nuspalvinate vandenį vienu arbatos lapeliu, ar priberiate pilną arbatinuką, čia sprendžiate jūs. Galite pats pasirinkti, kiek arbatos norite ir kokia ji šiandien turėtų būti.

    Pasirinkite savo

    Kad ir kokia arbata (biri ar pakeliuose) tai būtų, pirmiausia galvokite apie skonį. Šiandien pas mus laiko ir skonio patikrinti mišiniai iš „Harney and Sons“ kolekcijos.

    Elegantiškam vakarui – EARL GREY SUPREME stambialapės juodos, tamsaus ulongo, baltos arbatos pumpurėlių ir bergamotės aliejaus derinys. Saulėlydžiui – HOT CINNAMON SPICE cinamono, saldžių gvazdikėlių ir apelsino žievelės viliotinis. Skaidrioms mintims – smaragdinė japoniška SENCHA iš Šizuokos regiono. Nerėgėto puikumo ryškios PIPIRMĖTĖS iš Oregono vakarinės pakrantės. Medaus spalvos ir riešutų aromato aksominis kiniškas kimunas ENGLISH BREAKFAST – ne tik pusryčiams.
    HARNEY & SONS arbata – mūsų interneto parduotuvėje ir kavinių lentynose. Įsigykite internetu arba paragaukite gyvai.